Articole

ISO 9001:2015 un fresh start sau un makeover?

Deja sunt peste 20 de ani de cand familia de standarde ISO 9000 este utilizata ca instrument de management al calitatii recunoscut pe piata internationala, tinta declarata fiind aceea de imbunatatire continua a activitatii unei companii, indiferent de domeniul de activitate sau numarul de angajati. In multe state ISO 9001 a devenit un criteriu preliminar de calificare la licitatii sau criteriu de acceptare ca furnizor agreeat al marilor companii, transformandu-se astfel intr-o cerinta sine qua non pentru castigarea unor oportunitati de afaceri.Totusi, in contextul globalizarii, ultimele studii de piata au aratat o scadere a importantei ISO 9001 datorita implementarii formale a acestuia la nivelul organizatiilor.

Presiunea mediului de afaceri a facut ca dupa mai mult de 2 ani de dezbateri si analize privind revizia editiei din 2008 a standardului ISO 9001, noua editie, intrata in vigoare in septembrie 2015 sa impuna un concept de dezvoltare sustenabila a sistemului de management al calitatii tinand cont de riscurile afacerii in scopul cresterii eficienţei şi îmbunătăţirii satisfacţiei clienţilor in contextul cerintelor tuturor partilor interesate.Accentul pus pe implicarea managementului la cel mai inalt nivel in mod activ, renuntarea la documentatia birocratica, "Gândirea bazată pe risc", cerinte specifice activitatilor de prestare a serviciilor promit a fi cheia succesului pentru a avea un management flexibil in contextul globalizarii cat si pentru a face fata cerintelor crescute ale clientilor si partilor interesate.

Printre beneficiile noului standard se asteapta cresterea duratei de viata a unui business, cresterea profitabilitatii si reducerea impactului asupra mediului si sanatatii si securitatii in munca.Adoptarea HLS (High Level Structure) aşa cum a fost stabilit în Anexa SL a Directivelor ISO/IEC stabileşte structura standardelor pentru sistemele de management, astfel incat noul ISO 9001:2015 devine usor integrabil cu alte standarde de management ( mediu, securitatea informatiei, etc...) .Tranzitia de la ISO 9001:2008 la ISO 9001:2015 trebuie sa tina cont de conceptul "Gândirii bazată pe risc". Pentru organizatiile deja certificate ISO 9001 este de dorit ca la prima supraveghere sa ceara organismelor de certificare sa inceapa tranzitia la noul referential. Termenul maxim de tranzitie este septembrie 2018.Urmariti site-ul All Cert Systems pentru detalii privind Politica de tranzitie la ISO 9001:2015 si alte informatii relevante, inclusiv programul sesiunilor de instruire / diseminare informatii.Noi pariem pe un fresh start !

All Cert Systems Global

Sediu Bucuresti 
Adresa: Str. Sachelarie Visarion, nr. 63, sector 2, Bucuresti , Romania
Tel/Fax: +40 (021) 252 70 77
Email:Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Sediu Milano
Adresa: Via Ferdinando Marescalchi 9, Milano 20133, Italia
Tel:  +39 3737001677
Email:Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.
 
Sediu Reprezentanta Pakistan - Parteneriat Certnet Norms
 
Adresa: 3A Fountain Corner, Canal Park, Gulberg II, Lahore, Pakistan
Tel/Fax: +92 (42) 35958942
Email: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.certificate2

Cautare firma

Nume firma
Serie/numar certificat: