Articole


Sisteme de management al responsabilitatii sociale

Inainte de a face ceea ce trebuie, cel mai important lucru este de a le arata oamenilor ca faci ceea ce trebuie. (John D. Rockefeller)

Desi conceptul de responsabilitate sociala nu este unul nou, SA 8000 este primul standard cu implicatii sociale, ce vizeaza imbunatatirea conditiilor si practicilor de lucru, avand la baza principiile conventiilor privind drepturile omului, cum ar fi Conventiile Organizatiei Internationale a Muncii, Conventia Natiunilor Unite a Drepturilor Copilului si Declaratia Universala a Drepturilor Omului etc.

buton-allcert

SA 8000

Masoara performanta companiilor in 8 zone cheie: munca copilului, munca fortata si obligata, sanatate si securitate ocupationala, libera asociere in asociatii colective, discriminarea, practici disciplinare, programul de lucru, remunerarea;

Solicita eliminarea sau minimizarea risculului pentru angajati sau alte parti interesate care ar putea fi expuse la pericole legate de sanatatea si securitatea ocupationala asociate activitatilor desfasurate.

Un sistem de management al responsabilitatii sociale certificat demonstreaza angajamentul si capacitatea organizatiei pentru controlul tuturor aspectelor legate de drepturile angajatilor la nivelul fiecarui punct de lucru.

SA 8000 - Responsabilitatea sociala este primul standard cu implicatii sociale, ce vizeaza imbunatatirea conditiilor de lucru, avand la baza principiile conventiei privind drepturile omului.

Prin implementarea si certificarea unui sistem de management al responsabilitatii sociale, organizatiile isi creaza mecanisme de control si imbunatatire a conditiilor de lucru in cadrul propriei organizatii, inclusiv in cadrul lantului de furnizori si producatori, dovedind astfel aplicarea conceptului european de dezvoltare durabila.

Beneficiile certificarii SA 8000 au facut ca acest standard sa fie o cerinta in specificatiile tehnice incluse in documentatiile de atribuire ale licitatiilor publice, deoarece:

  • garanteaza transparenta acestora in relatia cu Beneficiarul;
  • garanteaza indeplinirea lucrarilor la termenele stabilite in contracte;
  • garanteaza respectarea cerintelor legale privind dreptul muncii si cerintele de securitate in munca de catre acestia;
  • garanteaza limitarea accidentelor care pot afecta derularea lucrarilor si protejarea imaginii Beneficiarului.

Formularul Comanda de Certificare se poate descarca de pe site-ul www.allcert.ro. Pentru orice detalii ne puteti contacta la tel/fax 0212527077, email: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

All Cert Systems Global

Sediu Bucuresti 
Adresa: Str. Sachelarie Visarion, nr. 63, sector 2, Bucuresti , Romania
Tel/Fax: +40 (021) 252 70 77
Email:Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Sediu Milano
Adresa: Via Ferdinando Marescalchi 9, Milano 20133, Italia
Tel:  +39 3737001677
Email:Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.
 
Sediu Reprezentanta Pakistan - Parteneriat Certnet Norms
 
Adresa: 3A Fountain Corner, Canal Park, Gulberg II, Lahore, Pakistan
Tel/Fax: +92 (42) 35958942
Email: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.certificate2

Cautare firma

Nume firma
Serie/numar certificat: